..

Rensningscoach & kursskapare

OM MIG

Clara SolClara Johansson 

Jag heter Clara och är i grund och botten socionom med erfarenhet av arbete med psykiatri och neuropsykiatri. Intresset för att rensa och skapa trivsamma miljöer har funnits med mig så länge jag kan minnas. 

 

Jag är utbildad och certifierad Silver KonMari-konsult,  vilket betyder över 300 registrerade timmar kund-konsultationer där jag hjälpt privatpersoner att rensa sina hem. Utifrån min utbildningsbakgrund är jag van att möta dig som är i en förändringsfas och kan erbjuda professionell vägledning och trygghet hela vägen från din målbild till färdigt slutresultat.

 

Jag startade SolClara år 2018 efter att själv ha rensat mitt hem så grundligt att jag mer än halverat antalet ägodelar och upptäckt hur kan ha effekt på både våra hem och liv. Rensningen hjälpte mig upptäcka mina värderingar och att förändra min livsstil, vilket lett till ett lättare liv på flera sätt. 

 

Namnet SOLCLARA är en blandning mellan mitt förnamn och min passion för att arbeta med hemmet och livet. Det är just kombinationen att hjälpa människor att förändra sin tillvaro och samtidigt se omvandlingen som sker när ett hem, lokal eller arbetsplats går från kaos till ordning som får min inre sol att skina. Det gör skillnad både utsidan och insidan. Den SOLCLARA kombinationen helt enkelt. 

CLARA "SOLCLARA" JOHANSSON

 

FAKTA

SolClara är mitt eget personliga företag där välbefinnande, medvetenhet och hållbarhet är ledorden för att rensa och organisera inre och yttre rum. Min bakgrund och erfarenhet av hur hemmet och livet hör ihop gör mig unik på marknaden, både som föreläsare, konsult, författare och kursskapare.  

 

UTBILDNING 

Certifierad KonMari-konsult London 2018

(officiellt certifierad av Marie Kondo - KonMari media Inc - KonMari.com)

 

Diplomerad coach Stockholm 2018 

Examinerad socionom 2013

 

KONTAKT 

info@solclara.se 

INSTAGRAM 

@rensningscoachen

Intervjuer och deltagande 

I SOCIALA MEDIER

2021/06 RADIO

P4 ÖSTERGÖTLAND

Många behöver nog rensa därhemma men det kan vara svårt att komma igång och då kan en rensningscoach komma till undsättning och strukturera upp rensandet. Här kan du lyssna på en del av intervjun.

unnamed.jpg

2021/04/01 PRESS

COACHEN TIPSAR: RENSA HEMMAKONTORET - STEG FÖR STEG

Dags att vårstäda det stökiga hemmakontoret? Börja med böckerna, spara det sentimentala till sist och utmana dina kollegor, tipsar rensningscoachen Clara Johansson.

2021/03/16 PRESS

liu.png

RENSA FÖR BÄTTRE TRIVSEL

Under coronapandemin har vi fått vänja oss vid att leva stora delar av bra liv innanför hemmets väggar. Men hur trivs vi i våra hem? Möt socionomen och LiU-alumnen Clara Johansson som sadlade om oh blev rensningscoach.

2020/10/22 PRESS

corren.png

CLARA SKAPAR ORDNING

Östergötland har fått hem en rensningskonsult. Clara Johansson från Mantorp var en av Sveriges två första att utbildas av Marie Kondo, känd från Netflix-serien "Konsten att städa". 

IMG_1220.HEIC
DG0A7458.JPG

2020/OKT PRESS

ostgota_logo.png

"VI FYLLER OFTA DET UTRYMME VI HAR"

Clara arbetar som rensningskonsult och tillsammans med feng shui-konsulten Isabell är aktuell med boken Rensa, organisera och inred - för ett liv i balans och harmoni. Clara kommer från Östergötland, har bott i Stockholm i tre år och flyttade tillbaka till Linköping förra hösten.  

nkpg logga.jpg

CLARA KAN KONSTEN ATT RENSA

Östergötland har fått hem en rensningskonsult. Clara Johansson från Mantorp var en av Sveriges två första att utbildas av Marie Kondo, känd från Netflix-serien "Konsten att städa". 

2020/10/07 PRESS

IMG_1899.jpg

2020/09/17 PRESS

Unknown.jpg

ISABELL & CLARA INREDER LIVET

Konsulterna Isabell och Clara följde sina drömmar. På så sätt korsades deras vägar och nu har de gjort bokdebut tillsammans.  

2020/04 RADIO

 

P4 MORGON

KonMari-konsulten bjuder in till rensningsfest!

 

bromma.jpg
bromma tidnign.png

2020/04/10 PRESS

VÅRRENSA

Ta tag i vårrensningen, inte minst i dessa isoleringstider. Några tips om hur du går till väga och vad som är på gång hos SolClara.  

2019/07 PRESS

 

FINNAIR

blue.png

OFFICE HACKS - KONMARI-ING YOUR WORKLIFE​

Flygbolaget Finnair har skapat trevlig läsning till flygresan. Läs om mig och konsult-kollegan Karin Socci från New York i tidningen Blue Wings. Kan rensning hjälpa dig blir mer produktiv på arbetsplatsen? Och hur rensar du digitalt?  

2019/09/06 PRESS

 

VÄSTERBOTTEN KURIREN

VAD GÖR DIG LYCKLIG PÅ RIKTIGT?

Den 8 september föreläste jag i MVG köpcentrum i Umeå. Inför föreläsningen skrev Västerbotten ( VK) ett inlägg om mig och KonMari-metoden. 

hus.png

 

HEMTREVLIGT

2019/06/17 PRESS

INREDA LIVET - 3 TIPS HUR DU SKAPAR ETT HEM

I BALANS MED KONMARI OCH FENG SHUI 

Tillsammans med Feng shui konsulten Isabell Svan har jag skapat en onlinekurs som går att beställa via Hus & Hem. I det här inslaget berättar vi mer om kursen och vårt koncept Inreda livet. 

2019/04/27 PRESS

INREDNINGSPODDEN

Emelie Sundberg driver podden där hon besöker personer inom inredningsbranschen. En vacker vårdag i april kom hon hem till mig. Vi pratade självklart om KonMari och går in på djupet för att förstå vad metoden verkligen innebär. Vi pratade också om mitt hem och min personliga resa med KonMari. 🎧✨  

elle.jpg
elle-deco-logo.jpg

2019/04/15 PRESS

VÅRSTÄDA: KONMARI EXPERTENS BÄSTA TIPS

FÖR ATT SKAPA ORDNING

Tidningen ELLE Decoration skriver om vad jag uppskattar mest med KonMari-metoden och delar mina 5 bästa tips inför vårstädningen!  

måbra.JPG
mabra.jpg

2019/04/15 PRESS

VÅRSTÄDA: KONMARI EXPERTENS BÄSTA TIPS

FÖR ATT SKAPA ORDNING 

Tidningen MåBra skriver om vad jag uppskattar mest med KonMari-metoden och delar mina 5 bästa tips inför vårstädningen!  

2019/03/24 TV

Unknown.png
nyhetsmorgon-logo.png

 

NYHETSMORGON

I samband med den årliga trenden att vårstäda fick jag gästa TV4 studion för att prata om KonMari-metoden. I media står gärna KonMari-vikning och organisering i fokus men med Anders Pihlblad som programledare fick jag chansen att prata kort om hur man rensar med metoden och även den djupare filosofin bakom KonMari.

bromma.jpg
bromma tidnign.png

2019/03/12 PRESS

CLARA VILL FÖRÄNDRA LIVET - MED STÄDNING

Lokaltidningen Bromma Direkt var på besök hemma hos mig. De var både nyfikna på mig, mitt hem och såklart KonMari-metoden. Vi diskuterade hur rensning och livet hör ihop. Här finns också flera bilder från mitt hem.    

di.jpg
diwekend.png

2019/02/21 PRESS

STÄDGURUN SOM BLEV ETT VÄRLDSFENOMEN

Di Weekend gjorde ett stort reportage om KonMari-metoden och grundaren Marie Kondo, men intervjuade även mig om mitt företag SolClara. Läs om hur Marie Kondo byggde upp sitt affärsimperium kring sin filosofi i den här artikeln.

öst.jpg
ostgota_logo.png

2019/02/21 PRESS

CLARA RENSAR I RÖRAN MED POPULÄR METOD

Den lokala tidningen i Östergötland besökte mig när jag befann mig i Östergötland hos mina föräldrar. Jag visar stolt upp min mammas garderob. En personlig artikel om mig och mina tankar kring KonMart filosofin.