6 snabba sätt att få ordning i ditt hem

1. Säg till dina barn att hämta sina saker.

2. Be om hjälp.

3. Ta semester från jobbet i en vecka.

4. Ordna transport.

5. Ring en välgörenhetsorganisation.

6. Låt andra sälja dina saker åt dig.1. Säg till dina barn att hämta sina saker. Har du saker hos dina föräldrar? Eller barn som lämnat kvar saker hos dig? Det är väldigt vanligt att mycket av de saker som finns i förvaringsutrymmen inte ens tillhör någon som bor. Oftast kvarlämnade saker vid flytt hemifrån eller gamla grejer som dina barn inte vill göra sig av med, eller inte vill ska ta plats i deras egna hem. Men det är inte mer än rätt att var och en tar hand om sina saker. Så be dina nära och kära att hämta sina saker så att du kan komma i ordning hemma hos dig!


2. Be om hjälp. Om du ska få ordning hemma behöver du gå igenom dina saker, och rensa! Du behöver ta alla beslut om vad du ska spara på och vad du kan släppa taget om. MEN alla bestyr runt omkring kan någon annan göra. Anlita en konsult eller be en vän om hjälp. Lägg ner prestigen och låt inte skamkänslorna göra rensningen till ett evighets-projekt. Det går både snabbare och lättare att komma i ordning om du tar hjälp.


3. Ta semester från jobbet i en vecka. Ingen orkar hur mycket som helst, och du hinner inte så mycket heller för den delen när alla måsten och vardagsbestyr flåsar dig i nacken. Ta semester i en vecka och fokusera fullt ut på hemmet. Det är då rensningen kan bli riktigt rolig att genomföra! Är det verkligen värt det? JA, du kommer du snabbt se resultat, och du kommer i ordning utan att det träter på din hälsa.


4. Ordna transport. Låt någon annan köra iväg kläder och saker du gör dig av med - direkt! Har du bokat transport till en viss tid så ska du se att det blir fart på dig! Dessutom är det taktiskt att rycka plåstret fort, och se till att det du ska göra dig av med lämnar hemmet snabbt. Då slipper du grubbla över dina beslut.


5. Ring en välgörenhetsorganisation. Vissa organisationer erbjuder upphämtning. Har du mycket saker och större möbler du vill rensa ut kan det vara mer fördelaktig att skänka dem mot upphämtning. Speciellt om du prioriterar tid framför pengar.


6. Låt andra sälja dina saker åt dig. Att snabbt komma i ordning handlar till stor del om att se till att saker lämnar ditt hem så snart som möjligt. Använd tjänster som säljer dina kläder och saker åt dig, så att du kan skicka iväg dem så snart du rensat. Att slippa lägga tid på att annonsera ger dig mer tid till att gå igenom dina saker och ta beslut, vilket kommer hjälpa dig att snabbare komma i ordning.
264 visningar0 kommentarer