Att komma till skott med livets stora rensningsfest

Jag hör så ofta människor säga: ”Jag behöver rensa hemma och jag har länge tänkt på att ta tag i det, men jag kommer inte till skott.” Oavsett om det bottnar i en känslomässig blockering eller något helt annat, så finns det en sak jag uppmanar alla till som frågar vad de ska göra för att komma till skott med att rensa..


SKAPA EN MÅLBILD

Det här är en uppmaning till dig som vill skapa långsiktig ordning i hela ditt hem och bli av med ALLT överflödigt bråte som tar onödig plats och energi hos dig. När jag skriver livets stora rensingsfest så handlar det alltså om en grundlig utrensning hemma och att sträva efter att alla fysiska föremål du äger bidrar till meningsfullhet och positiv energi till dig och ditt hem.


Första steget för att komma igång är då att skapa en målbild. Skriv, rita, klipp ut bilder eller skapa den digitalt. Målbilden kan sammanfattas till en visuell bild för vem du vill vara, vilka aktiviteter du vill ägna dig åt, vilken känsla du vill ha hemma - alltså hur du vill leva ditt liv. Vad du fyller din målbild med säger mycket om vilka saker du ska fylla ditt hem med och hur du ska inreda dina rum.


Målbilden tydliggör din anledning till varför du ska påbörja, men också slutföra din utrensning. När du har klart för dig i vilket syfte du ska rensa och vad du strävar efter blir rensningsprocessen ännu mer meningsfull. Genom att flera gånger svara på varför du vill rensa ditt hem kommer du samtidigt svara på hur du vill att ditt hem och liv ska vara och se ut.


Det är en oerhört viktigt steg för dig som har haft svårt att komma igång med att rensa. Målbilden ska inspirera dig och höja motivationen till att ta första steget. Samtidigt kommer den också att stötta dig längs vägen och ge kraft att fortsätta din rensningsprocess när det känns tungt.


Målbilden fungerar också som din vägvisare. För dig som inte riktigt kommer igång med att rensa för att du alltid hittar anledningar till att behålla saker, kan målbilden ge dig en tydlig indikation på vad som är viktigt att behålla, vilka saker du verkligen behöver och som hjäper dig att leva mer i linje med det liv du vill leva. Om din målbild exempelvis innehåller bilder på stora middagsbjudningar med släkt och vänner, ja då är det uppenbart att du också behöver porslin för dessa tillfällen. Om din målbild istället beskriver ett luftigt kök som är lätt att hålla städa, ja då sänder målbilden tydliga signaler om att du bör göra dig av med det där extra porslinet.


Så är du en av dem som vill men inte kommit igång (ännu), börja med att skapa din personlig målbild. Det kommer ta dig ett steg närmare det hem som du längtar efter.En resa på tusen mil börjar med ett enda steg.

-LAO ZIBörjan på livets stora rensningsfest är bara en målbild bort.. 
Lycka till! Jag tror på dig.
152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla