Behöver du verkligen ett våffeljärn?

Uppdaterat: 20 mars 2021

Våren är här och 25 mars är det den stora våffeldagen! Vår, sol, fika, kaffe, våfflor... Hur fint låter inte det?! Själv blir jag lycklig av att bara knappa in orden på mitt tangetbord!

Det här fick mig att tänka på hur lätt det är att köpa hem helt onödiga saker när känslorna tar över shoppingrundan. När våffeljärnen dessutom står strategiskt placerat i butikerna är det lätt hänt att greppa det i förbifarten till kassan.


Väl hemma med nya våffeljärnet blir det EN smaskig och mysig fikastund, men sen då? Sedan blir våffeljärnet troligtvis bara stående och du inser att du bara fyllt på ditt kök med ännu en pryl som är bra att ha och som max kommer till använder någon gång per år.


Självklart tycker jag du ska unna dig våfflor på självaste våffeldagen (för det är riktigt gott), men köp inget våffeljärn på spontant infall.


Här kommer 3 tips hur du kan njuta av våffelfrossa utan att fylla på ditt kök med onödig köksutrustning.


Unna dig våffelfrossa på café

Istället för att äta dina egna halvtjaskiga våfflor som dessutom tar tid att tillaga, unna dig en stunds njutning på café. Det finns så många våffelstugor i vårt avlånga land - så gör en mysig utflytkt av det hela. Har du tur hittar du en plats i vårsolen där du kan njuta av att komma hemifrån för en stund.


Bli bortskämd av nära och kära

Alla känner vi någon som skulle älska att du hälsade på och fick bjuda dig på våfflor. Ta med en blomma och berätta hur mycket du uppskattar personen så kan det inte bli annat än succé. Psst! Då slipper du även disken.🙊


Låna hem ett våffeljärn

Eftersom många i din närhet troligtvis redan gjort misstaget att impulsköpa ett våffeljärn kan du låna hem ett våffeljärn för det enstaka tillfället. En fördel med att inte äga järnet själv är att du inte kommer tillaga våfflor lika ofta och därmed undvika onyttiga infall i vardagen.

Hoppas du fick dig en tankeställare inför den stora våffeldagen! Nu när alla sociala medier börjar mata dig med bilder på frasiga våfflor. Och våffeljärnen står alldeles för tillgängliga i butikerna.


Önskar dig en härlig start på våren med eller utan våffeljärn!


187 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla