Ett personligt inlägg om separationen och flytten till ett tillfälligt boende

Uppdaterat: 17 juli 2020

I höstas separerade jag och bestämde mig då för att flytta tillbaka till Östergötland där jag är uppvuxen. Det var två stora och viktiga beslut för mitt välbefinnande. Jag älskade min bostadsrätt i Sthlm. Det var där min egen resa tog fart, då jag gjorde min stora utrensning, släppte taget om allt överflöd och började älska att leva med färre saker omkring mig. Jag hade inrett lägenheten på ett personligt sätt och jag fick alltid en härlig känsla i kroppen när jag kom hem. När flytten gick till Östergötland innebar det en mellanlandning i ett tillfälligt hem.

Jag ville inte rusa in i en ny bostadsaffär och bestämde mig för att hyra något tillfälligt. Jag lånade till en början möbler och husgeråd av min familj innan jag kunde komma i ordning.   När man ska bo i ett rum, och speciellt om du ska bo en begränsad tid, är det lätt att tänka att det inte är någon idé att lägga tid, pengar och energi på att göra det fint. De tankarna dök även upp i mitt huvud, då jag redan (i tanken) var på väg någon annanstans. Sedan började jag fundera på varför jag hade så svårt för att tillåta mig själv att landa i detta mellanläge och varför jag resonerade som så att det inte var någon idé att göra mitt nya hem personligt.


Jag vill känna en skön och avslappnad känsla av att komma hem. Inte leva i tanken om att jag snart ska flytta. Då missar jag nuet. Och hela syftet med att bo här var just att landa. Jag antog utmaningen att göra om rummet, men med så låga utgifter som möjligt. Och jag är så glad att jag följde min övertygelse och gjorde om rummet till en personlig oas för mig. Vi påverkas så starkt av hur det ser ut hemma och av känslan vi får av att vistas i våra hem.


Efter den omtumlande tiden i mitt liv, med stora livsförändringar, kände jag ett behov av att skapa en känsla av lugn och harmoni i mitt nya hem. För mig har de förändringar jag gjort i mitt rum hjälpt mig att läka från min separation, komma till ro och på så sätt få ny kraft och energi.


Såhär blev resultatet:
När du hamnar i en ny livsfas, oavsett om det innebär en flytt eller att du bor kvar, kan det vara till stor hjälp att göra om hemma. Jag råder jag dig att alltid återgå till känslan här och nu, och utgå ifrån vad du behöver för att känna välbefinnande. Använd det som utgångspunkt när du väljer ut dina saker och inreder dina rum så att hemmet framkallar den känsla du behöver.


Att rensa, organisera och inreda för att skapa balans och harmoni i inre rum är vad jag och Isabell kallar för Inreda livet. Det är vår gemensamma livspassion och också vad vår bok handlar om.


Varmaste hälsningar

Clara


306 visningar0 kommentarer