FÖRE/EFTER bilder från mitt kombinerade sovrum/vardagsrum

I mitt tidigare inlägg berättade jag om hur jag hamnade i det här rummet efter en separation och flytt tillbaka Linköping. Den process som det innebär att arbeta med sitt hem för att anpassa det till sina behov och sin livssituation kallar jag och min samarbetspartner Isabell Svan för att #Inredalivet. Jag behövde skapa lugn och harmoni i mitt liv. Så jag gjorde ett försök att göra det här kombinerade sovrummet/vardagsrummet till en mysig och personlig plats för mig. Med små insatser och låg budget tycker jag ändå att jag har lyckats åstadkomma stora förändringar i rummet. Och framförallt har rummet fått en helt ny känsla! 


FÖRE EFTER

FÖRE EFTER

FÖRE EFTER


FÖRÄNDRINGAR JAG GJORDE FÖR ATT SKAPA EN KÄNSLA AV LUGN OCH HARMONI I RUMMET:


Bytte ut den vita tapeten till en väggfärg i grön nyans. Jag valde grön samt inredning i naturnära/jordtoner för att det är lugnande färger enligt färgpsykologin Passade på att köpa den här helt underbara färgkulören från Nordsjö under en kampanj - färgen heter Tant Johannas gröna.

Fyndade en brun soffgrupp på Blocket till ett löjligt bra pris.

•Satte upp gardinskenor i taket och sammetsgardiner i en beige nyans.

La dit en stor mjuk matta som delar in rummet till en sovrumsdel och en vardagrumsdel. Stora mattor är så viktigt för en harmonisk känsla! Jag fyndade två mindre mattor som jag la bredvid varandra så det ser ut som en jättestor matta. Det blev mycket billigare än att special-beställa en stor. Funkar utmärkt när det är fluffiga mattor.

Satte upp en tavelvägg med noga utvalda motiv som för mig är förknippade med känslan av lugn och harmoni. Jag vill bli påmind om att dricka lyxkaffe, se ut över vackra fält, känna sand genom fingrarna, ge och få kärlek och att ha tålamod vid stora projekt och livsförändringar.

Tillförde växter, både gröna levande och torkade växter och pinnar som jag hämtat i naturen. Grönska ger energi till alla rum och i mitt rum bidrar växternas slingrande former till bättre balans eftersom det blir en kontrast till alla fyrkantiga former.

Sängen fick en sänggavel och högre sängben för att skapa en hotellkänsla och samtidigt få plats med sänglådor för förvaring. Jag förespråkar att hålla utrymmet under sängen fritt för att få till känsla av harmoni, men när man bor trångt är sänglådor ett mycket bättre alternativ än att ha saker framme.

Sprayade handtagen på sängborden för att göra dem mer diskreta och köpte matchande sänglampor som ramar in sängen. Dessa sängbord är egentligen hurtsar till kontor men jag behövde dold förvaring och ville inte ha flera stora möbler i rummet.

Unnade mig nya lyxiga påslakan i en neutral färg för att få ett lugnare intryck i sovrumsdelen. Att sova i nya fina påslakan känns så lyxigt och vad ger med mer harmoni än att vakna efter en god nattsömn?

Satte upp kroklist som jag målade in i samma färg som väggen för att göra förvaringen diskret. Praktisk vardagslösning för att slippa kläder på golvet eller slängda över sängen. Och kroklisten är nästintill osynlig när du hängt in alla kläder i garderoben igen.

Ordnade med dold förvaring till alla saker för att ge ett lugnt inryck där ögonen får vila på få detaljer i rummet. Jag tycker det viktigaste för en harmonisk känsla är att skala av antal saker i ett rum och ta bort/dölja alla tekniska prylar. Jag rensade och sålde en del möbler och saker från mitt gamla hem som inte passade in och använde pengarna till att göra om det här rummet.


Vill du bli inspirerad och lära dig Inreda livet? Då tror jag du skulle uppskatta att läsa vår bok.


Harmoniska solhälsningar

Clara

331 visningar0 kommentarer