Flytt-tips del 1 - Förberedelserna du kommer tacka dig själv för att du gjorde innan flytten.

På väg till ett nytt boende? Här kommer några tips för vad du direkt bör sätta igång med efter att du bestämt dig för att flytta.


1. Rensa förråd, garage eller andra förvaringsutrymmen!

Ta bara med saker du verkligen tycker om och har användning för till ditt nya boende. Även om du älskat en sak har allting sin tid. De kanske inte får plats eller kanske inte passar in på det nya stället? Rensa bort och slipp onödigt bärande på saker som servat dig färdigt.


2. Lägg ut sälj-annonser i god tid

Har du saker av värde som du inte längre har behov av? Passa på att tjäna en slant genom att sälja dina saker på Blocket, Facebook eller Tradera. Gläd någon annan att få köpa ett bra fynd och blir du sugen på att äga något liknande i framtiden - då kan du vara den som fyndar secondhand nästa gång!

3. Gör en garderobsrensning

En flytt kan du se som en nystart även för din garderob. Gå igenom dina kläder, skor, jackor m.m. Försökt bli av med det du vill skänka och sälja så fort som möjligt, så det inte blir stående hemma. Jag brukar ha med mig Sellpy-påsar till mina kunder så att vi direkt kan skicka iväg och låta Sellpy göra jobbet. Tid är pengar! Ett annat tips är en klädbytardag tillsammans med vännerna.


4. Ta ledigt från jobb och avsätt tid i kalendern.

Att flytta är för det mesta förknippat med något nytt och spännande, men det kräver också mycket av din tid och energi. Dina exalterande känslor kan snabbt bytas ut mot stress och irritation när det vanliga livet ska pågå samtidigt som du roddar med allt som en flytt innebär. Det kan vara värt att plocka ut några dagars semester och avboka vanliga helgs-aktiviteter för att alla delar av flytten ska bli en så härlig upplevelse som möjligt.


5. Ta hjälp utifrån!

Du behöver inte göra allting själv. Ibland kan det var skönt att ta hjälp av andra. Som rensingskonsult och organisatör kan jag hjälpa dig att rensa, organisera din flytt och packa dina saker för att underlätta praktiskt och logistiskt. Vill du rodda själv men inte har tillgång till bil eller släp, eller bara vill slippa lägga tid på att köra kläder och saker till välgörenhet eller återvinning, så är ett hett tips att använda appen TipTapp. Ta reda på vilka tjänster som finns att tillgå i ditt närområde och som kan underlätta för dig.


Glöm inte bort dina närstående. Tjänster och gentjänster är det absolut billigaste sättet att underlätta din flytt. Med god framförhållning och ett bra erbjudande i gengäld så är många villiga att ställa upp och hjälpa till.


6. Om du har små barn - boka barnvakt till flyttdagen

Barn tillför mycket i våra liv, men när det kommer till den stora flytthelgen så är barnen inte den bästa tillgången. Det är roligare och säkrare hos en barnvakt. Det kan också vara skönt för dig att inte behöva förhålla dig till barnens rutiner utan kunna fokusera på att flytten och inte minst komma iordning i det nya boendet.I nästa inlägg tänker jag skriva om mina bästa packningstips!


Må gott!

Clara


124 visningar1 kommentar