Flytt-tips del 2 - Packningshacks för dig som ska flytta.

Dags att flyttpacka? De bästa och mest prisvärda butikerna för flyttkartonger och packningsmaterial tycker jag är Bauhaus, Shurgard, Clas Ohlson och ÖoB. Tips är att köpa på sig lite extra och spara kvitton, så kan du lämna tillbaka oanvända produkter. Detta brukar jag handla inför en flyttpackning:

  • Flyttkartonger, gärna i samma bredd och längd men olika höjd.

  • Packningsmaterial: sträckfilm, wellpapp, bubbelplats, silkespapper, papptallrikar

  • Tejp: packningstejp på , silvertejp och kontorstejp

  • Sax och brytbladskniv

  • Klister-etiketter eller papper i olika färger

  • Tuschpenna och måttstock

Här kommer några packningstips som kan underlätta för att frakta dina saker smidigt och säkert!


1. Använd papptallrikar som skydd mellan dina tallrikar

Ett snabbt sätt att skydda ditt porslin från att skramla i flyttlådan är att lägga engångstallrikar i papper mellan dina tallrikar. Hur smidigt som helst, och mer miljövänligt! Papperstallrikarna kan du enkelt samla ihop igen och återanvända vid tillfälle.


2. Färgkoda efter kategorier

Använd papper i olika färger för att märka upp till vilket rum lådorna ska till i ditt nya boendet. Märk exempelvis alla lådor som ska till köket med grön etikett, använd blåa etiketter till kartonger som ska till badrummet och röda etiketter till garaget. Superenkelt system som underlättar för dem som ska bära in alla lådor. För att inte tala om när du ska börja packa upp och organisera dina saker i nya boendet och allting redan finns samlat.


3. Packa jämt och märk ömtåliga lådor

Känn på lådorna medan du packar dem så att alla flyttkartonger blir ungefär lika tunga. Det blir mycket enklare att bära och du riskerar varken du eller en kartong går sönder. Tänk även på att kolla upp maxvikt för de kartonger du använder så du inte överbelasta lådan.


4. Låt kläderna hänga kvar på sina galgar

Istället för att ösa ner dina kläder i en sopsäck eller packa dem i en väska, fungera på om du lika gärna kan hänga dem prydligt på galgen och dra runt en sopsäck. På ett kick är kläderna packade och kan hängas upp lika fort i den nya garderoben.


5. Märk sladdar och klistra fast småsaker till apparaten de tillhör.

Det finns inget mer irriterande än att tappa bort viktiga småsaker som är svåra att ersätta. Klistra fast tv-dosan på TVn istället för att lägga den på "ett bra ställe" som du sedan glömmer bort. Det är också lätt att tro att du kommer komma ihåg vilka sladdar som hör till vad. Gör dig själv en tjänst och märk upp dina sladdar och kablar innan du packar monterar ner och packar dem.


6. Skydda dina möbler med hjälp av dina textilier.

Ta hjälp av dina textilier för att enklare plasta in större möbler som du vill skydda. Det kan vara värt att plasta in en fin skinnstol eller din säng om den har ett textilfodral som inte går att tvätta. Du kan exempelvis lägga kuddar i en stol, eller rulla ihop mattor, överkast och täcken i soffan så att det blir en mer fytantig form att plasta in. Det blir enklare att plasta in, du skyddar dina textilier och det blir mindre kartonger att packa. Win-Win!


7. Packa separat för första dagarna

Hur mycket du än förberett och strukturerat så blir det ofta rörigt vid en flytt. Slipp irritationsmomentet att behöva riva igenom flyttkartongerna i panik, packa dina viktigaste saker i en separat resväska. Lägg ner det du behöver för arbetet, fritidsaktiviteter och för att sova i ditt nya boendet så kommer vardagen flyta på även om du är mitt uppe i ett flytt-kaos.


8. Låt dina dyraste prylar åka med dig i bilen

Dyra saker eller annat som du är extra rädd bör åka med dig i bilen. Då minskas risken för att det tappas bort eller skadas i flytten. Packa även viktiga personliga saker som kontokort, nycklar, pass, dyra smycken och elektronik i din handväska så du har extra koll på dem.I det tredje och sista inlägget om flytt-tips tänkte jag dela en checklista för allting du behöver komma ihåg att göra i samband med att du flyttar. Jag kommer lägga ut det som en nedladdningsbar fil så att du kan skriva ut och sätta upp på väggen hemma.


Lycka till med flyttpackningen!


/Clara


660 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla