Kom igång med din rensningsfest - mina 5 bästa strategier


GÖR EN MÅLBILD

När du tydliggör för dig själv vad du har att vinna på att rensa då växer motivationen till att faktiskt sätta fart. Reflektera över varför du vill rensa ditt hem och vad du vill uppnå. Vilken känsla vill du ha i ditt hem? Vad längtar du efter?


SÄTT EN TIDSPLAN

Sätt en rimlig tidsplan för ditt rensningsprojekt och boka in dagar då du ska ägna dig åt att rensa. Planering är a och o för att vardagen inte ska komma emellan! Bestäm ett start och slutdatum. Kom ihåg att tänka realistisk!


TA ETT FÖRSTA STEG

Det svåraste är alltid att börja. Alla förändringar börjar med ett första steg. Börja smått med något du kan slutföra samma dag. Bryt ner dina stora ambitioner till små uppgifter som känns överkommliga. Om du exempelvis drömmer om ordning i hela hemmet, börja med att rensa och organisera dina kläder. När du är klar kan du gå vidare till nästa område.


TA FÖRE/EFTER BILDER

Sätt igång att fotografera och samla FÖRE-bilder på ditt hem, för snart är röran ett minne blott! När du sedan färdigställt ett område tar du en EFTER-bild. Det är så tillfredställande! Och det gör det omöjligt att inte bli taggad på nästa rensningsfest!


FÖLJ EN RENSNINGSMETOD

Om du följer en strukturerad metod ser du snabbare resultat i ditt hem och det känns lättare att göra jobbet med tydliga instruktioner om hur du går till väga.


I nästa blogginlägg kommer jag presentera fyra magiska grundprinciper som jag använder mig av för att rensa och skapa en tillfredställande ordning med långsiktigt resultat!


Bästa solhälsningar

Clara

195 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla