Söndagen efter högtiden - en utmärkt dag att rensa kyl, frys och skafferi

Om innehållet i din kyl, frys & skafferi är en sammanfattning av dina matvanor & vardagsrutiner... Vad berättar det om dig då? I boken jag skrivit står det just det. För visst säger kyl, frys och skafferi något om hur väl vi vårdar vårt inre. Det du ser där är kort och gott hur din kropp kommer må och se ut i framtiden. När jag kikar in i mitt eget skafferi, dagen innan midsommar, säger det mig att jag är ett riktigt kakmonster som sjunger Bullfest bullfest hela dan.. Men det är (som tur är) mer undantag än regel att det ser ut så hemma hos mig.

Min strategi är att unna mig av det riktigt goda men skippa "onödiga" godsaker.


Som den där torra bullen som du sympati-äter för att du tycker synd om den som bakat eller den där efterrätten du egentligen inte tycker om, men tänker att du borde äta för att du blir bjuden.


Vad vill du unna dig i Midsommar? Och vilka onyttigheter kan du lika gärna hoppa över på midsommarfesten?

Söndag efter midsommar är en utmärkt dag att gå igenom dina livsmedel och sätta dina matintentioner för sommaren! Och enklaste sättet att hålla på dina intensioner är att det du inte vill äta inte heller finns att tillgå i hemmet. Se till att tömma kyl, frys och skafferi på sådant som du inte vill ska ingå i dina matvanor och vardagsrutiner. Se helt enkelt till att återställa ordningen där hemma. Rensa ut allt överflöd av onyttigheter. Annars är det lätt hänt att man slinker in i dåliga vanor. En kakbit hit och en glass dit och sen kör man ner i diket...


Men jag kan väl inte bara slänga allt som blir över?

Kan kan man. Men såklart ska vi undvika matsvinn! Men det betyder inte att du själv behöver äta upp all mat och alla de godsaker som som blev över (som du vet inte är bra för dig).


Ett sätt att undvika svinn är att fråga dina nära och kära om de vill ha. Ett annat är att bjuda in vännerna du inte träffar i Midsommar på en riktig restfest-fika i trädgården.

Hoppas du får en riktigt härlig midsommarhelg!

Och kom ihåg att rensa bland helgens buffé av härligheter...fokusera på det som glittrar mest.


111 visningar0 kommentarer